Klopp dicht Liverpool-Nederlander gouden toekomst toe: 'Een ongelooflijk talent'

Klopp dicht Liverpool-Nederlander gouden toekomst toe: 'Een ongelooflijk talent'

11 april - 16:18
42

Liverpool heeft met Ryan Gravenberch een potentiële topspeler in huis, aldus Jürgen Klopp. De manager van The Reds heeft zich op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Atalanta Bergamo vol lof uitgelaten over de Nederlandse middenvelder. 

Gravenberch maakte afgelopen zomer de overstap van Bayern München naar Liverpool. De voormalig Ajax-middenvelder speelde tot dusver 33 officiële wedstrijden voor de Engelse grootmacht, waarvan negentien keer als basisklant. "Ryan heeft hele belangrijke wedstrijden voor ons gespeeld, maar hij raakte op vervelende momenten geblesseerd, juist toen hij wat ritme kon opdoen", vertelt Klopp, opgetekend door Engelse media

Ondanks dat Gravenberch een wat wisselvallig seizoen doormaakt, staat zijn potentie volgens Klopp buiten kijf. "Hij is een ongelooflijk talent, met een geweldige aanname, geweldige dynamiek en met een fantastische versnelling. Maar we hebben een heel goed middenveld staan. Hij zal meer minuten gaan spelen, honderd procent. Uiteindelijk zal het zijn kant opvallen, zeker weten."

Gravenberch is met Liverpool verwikkeld in een bloedstollende titelstrijd. The Reds staan momenteel op doelsaldo tweede achter koploper Arsenal. Manchester City hijgt ze in de nek en heeft slechts één punt minder (70).