Twijfels na Heerenveen-nieuws over Van Persie: 'Misschien nog te vroeg'

Twijfels na Heerenveen-nieuws over Van Persie: 'Misschien nog te vroeg'

11 april - 16:55 Laatste update: 17:02
33

Anco Jansen twijfelt of Robin van Persie op dit moment moet instappen bij sc Heerenveen. De Friezen zouden al een gesprek hebben gehad met de voormalig topspits, die in beeld is om Kees van Wonderen op te volgen als hoofdtrainer. 

"Heel erg dubbel", vertelt Jansen bij het ESPN-praatprogramma Voetbalpraat. "Aan de ene kant ben ik superbenieuwd hoe hij zich als trainer zou presenteren in de Eredivisie. Maar aan de andere kant ben je dan ook wel bang dat het misschien nog te vroeg is."

Voor de voormalig aanvaller van onder meer De Graafschap en FC Emmen speelt ook de situatie bij de Friese club mee. "Heerenveen is op dit moment ook wel een club waar veel spelers weg zullen gaan. Het moet na dit seizoen allemaal opnieuw opgebouwd worden, ben ik bang. Waar komt hij dan terecht? Ik heb wel de indruk dat hij het bij Feyenoord echt goed doet. De verhalen zijn heel positief", vervolgt Jansen, die daarmee doelt op de indrukwekkende reeks van Van Persie met het O19-elftal van de Rotterdammers. 

"De vraag is: moet hij nu al instappen? Is dit een goed moment? Is dit de juiste club voor hem? Ik twijfel daar wel over", vraagt Jansen zich hardop af. "Ik wil het niet zien mislukken."