Van Hanegem geniet niet tijdens Klassieker: 'Je moet ook weer niet overdrijven'

Van Hanegem geniet niet tijdens Klassieker: 'Je moet ook weer niet overdrijven'

12 april - 17:49
124

Willem van Hanegem had geen medelijden met Ajax tijdens de 6-0 winst van Feyenoord op de aartsrivaal. De ploeg van Arne Slot kende geen enkele moeite met de Amsterdammers en ze wisten een overtuigende overwinning te boeken.

Volgens Van Hanegem was iedereen er op voorhand al van overtuigd dat Feyenoord de wedstrijd tegen Ajax zou gaan winnen. "Als je ploegen ziet voetballen tegen ze die eigenlijk helemaal niet zoveel voorstellen en die winnen dan, spelen gelijk, dan moet Feyenoord toch wel in staat zijn, als ze normaal hun niveau halen, als ze normaal doen waar ze heel goed in zijn, dan weet je toch wel dat ze dik kunnen winnen", vertelt Van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad

Er wordt vervolgens aan Van Hanegem gevraagd hoe hij reageerde op de 1-0 en 2-0 van Feyenoord. "Dan zit je alleen van, maak nu snel de derde of de vierde, dan ben je overal van af", aldus de oud-voetballer. Hij heeft niet zitten te genieten tijdens de overtuigende overwinning van de Rotterdammers. "Je moet ook weer niet overdrijven. Je zit gewoon te kijken. Ik vind het wel hartstikke leuk dat ze zo dik winnen. Maar niet dat ik denk, van ohhh."

Feyenoord had geen medelijden met Ajax en hetzelfde geldt voor Van Hanegem. "Waarom zou ik dat zielig moeten vinden", vertelt de oud-Feyenoorder. Er wordt gerefereerd aan de 10-0 overwinning van PSV op Feyenoord, want toen werd er gezegd dat het mogelijk respectloos was van de Eindhovenaren. Volgens Van Hanegem is dat onzin. "Denk je dat Feyenoorders nu ook niet graag er tien hadden gemaakt?"