Derksen en Van der Gijp konden ogen niet geloven: 'Deze ploeg was níét normaal'

Derksen en Van der Gijp konden ogen niet geloven: 'Deze ploeg was níét normaal'

13 april - 11:03
20

René van der Gijp en Johan Derksen waren diep onder de indruk van Atalanta Bergamo in hun wedstrijd tegen Liverpool. Vooral eerstgenoemde wist niet wat hij zag toen de Italianen met 3-0 wonnen op Anfield. Van der Gijp was vooral verrast door het spel van Atalanta.

"Ik ben twee keer geschrokken van een ploeg dit seizoen", vertelt Van der Gijp in Vandaag Inside. "De eerste keer was Napoli tegen Ajax, maar ik wist ook niet wat dat Atalanta kon. Die hebben Liverpool dus gewoon vanaf minuut één tot aan de keeper compleet vastgezet. Het was echt niet normaal. Wat een energie ook, het was echt niet normaal. Ik wist echt niet wat ik zag. Ik zat ook te denken, zoiets kan je geen drie keer in de week doen."

Tafelgenoot Derksen sluit zich volledig aan bij de mening van Van der Gijp. "Dit anderhalf uur volhouden, dat kan haast geen enkel elftal." Atalanta won in de Europa League met 3-0 van Liverpool. Gianluca Scamacca was de matchwinner met twee goals tegen de titelkandidaat van de Premier League. Bij Atalanta stonden Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de basiself.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: