Gimenez valt opnieuw 'enorm tegen' bij Feyenoord: 'Zo heb je niet veel aan hem'

Gimenez valt opnieuw 'enorm tegen' bij Feyenoord: 'Zo heb je niet veel aan hem'

14 april - 16:44
41

Santiago Gimenez wist zondagmiddag tegen Fortuna Sittard (0-1) zijn slepende vormcrisis niet te bezweren. ESPN-analist Kees Kwakman spaart de Mexicaanse spits na afloop niet.

Gimenez kwam in Sittard niet verder dan zestien balcontacten. Extra pijnlijk: Ayase Ueda, die hem in de 67ste minuut verving, kwam vaker aan de bal. "Hij was echt onzichtbaar", zegt Kwakman over Gimenez.

De ESPN-analist is zeer kritisch op de topscorer van Feyenoord. "Elke spits wordt beoordeeld op doelpunten, zeker als je voor de winter zo vaak hebt gescoord. Dan valt dit enorm tegen." Ook voetbaltechnisch schort er een hoop aan, vindt Kwakman. "Fortuna speelde regelmatig één-op-één. Dan verwacht ik van een spits dat hij meer doet dan met zijn armen zwaaien en vragen om de bal. Hij moet aanspeelbaar zijn voor zijn team."

Kwakman trekt de vergelijking met Luuk de Jong, Ricky van Wolfswinkel, Vangelis Pavlidis en Brian Brobbey. "Die doen dat eigenlijk allemaal beter op dit moment. Gimenez werkt zich een slag in de rondte, dus het is echt geen onwil. Maar we mogen wel meer van hem verwachten. Als hij geen doelpunten maakt en geen kansen creëert, heb je niet veel aan hem."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: