Hazard deelt hartverscheurend verhaal: 'Vroeg ploeggenoten me niet aan te spelen'

Hazard deelt hartverscheurend verhaal: 'Vroeg ploeggenoten me niet aan te spelen'

17 april - 17:12
21

Eden Hazard heeft het erg zwaar gehad in de nadagen van zijn voetbalcarrière. In gesprek met Play Sports vertelt de Belg over het moment dat hij al zijn zelfvertrouwen verloor en zelfs niet meer in het spel betrokken wilde worden.

Op 32-jarige leeftijd stopte Hazard met voetballen. Een keuze die hij moest maken voor zijn eigen gemoedstoestand. "Ik had geen vertrouwen meer en wist dat ik niet meer kon geven wat ik daarvoor wel kon. Op een gegeven moment vroeg ik aan ploeggenoten of ze me niet meer de bal wilden geven. Dat was helemaal aan het eind van mijn carrière, toen ik al bijna niet meer speelde."

Hazard zat er erg mee dat zijn lichaam niet meer deed wat hij eerst wel kon. "In mijn hoofd was het voorbij. Ik was mezelf niet meer. Daarvoor was ik iemand die altijd de bal wilde, daarom ben ik ook gestopt. Het ging niet meer. Mentaal was het zwaar." De Belg maakte in 2019 de overstap van Chelsea naar Real Madrid voor 115 miljoen euro, maar in Spanje is de dribbelaar nooit zichzelf geweest.

Zijn teloorgang begon in 2019, toen Hazard zijn enkel brak na een tackle van landgenoot Thomas Meunier. "Ik neem het hem niet kwalijk. Ik heb in mijn carrière zwaardere tackles overleefd. Toen raakte ik ook niet geblesseerd. Waarom het toen wel gebeurde? Ik weet het niet. Ik heb misschien zoveel wedstrijden gespeeld, dat mijn lichaam het niet meer op kon vangen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: