FA Cup-opzet gaat op de schop: vaste regel vanaf komend seizoen geschrapt

FA Cup-opzet gaat op de schop: vaste regel vanaf komend seizoen geschrapt

18 april - 13:31 Laatste update: 14:05
40

In Engeland wordt er flink gesleuteld aan het format van de FA Cup. Zo zullen er geen 'replays' meer gespeeld worden vanaf het seizoen 2024-2025, meldt de FA.

Vanaf de eerste ronde, waar teams uit de League One en League Two instromen in de competitie, zal de wedstrijd bij een gelijkspel niet meer worden overgespeeld vanaf het komende seizoen. De aanpassing is bedoeld om het overschot aan wedstrijden tegen te gaan, daar replays dit seizoen tussen de eerste en de vierde ronde nog gebruikelijk zijn. Vanaf de vijfde ronde werd het in 2018 reeds geschrapt. Tevens krijgt de Premier League een langere zomerstop.

Mark Bullingham, de bestuursvoorzitter van de FA, geeft tekst en uitleg over de nieuwe plannen. "Het nieuwe schema zorgt ervoor dat de magie van de Cup wordt beschermd en verbeterd, terwijl het voor het hele Engelse spel geldt. De langere zomerperiode maakt ook een broodnodige spelerspauze mogelijk voor de start van het volgende seizoen."

Met de nieuwe maatregelen krijgen toptrainers als Pep Guardiola en Jürgen Klopp het gewenste antwoord op hun verzoeken. Het duo liet zich meermaals uit over het grote aantal te spelen wedstrijden, en is van mening dat het zou moeten worden ingeperkt om de spelers te beschermen.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: