Summerville imponeert: Die man is echt buitengewoon goed, niet normaal

Summerville imponeert: "Die man is echt buitengewoon goed, niet normaal"

20 april - 08:14
25

Milan van Ewijk steekt de loftrompet over landgenoot Crysensio Summerville. Hoewel de back van Coventry City onlangs complimenten kreeg voor de wijze waarop hij Summerville bestreed, maakte de 22-jarige buitenspeler van Leeds United veel indruk.

"Die man is echt buitengewoon goed, dat is niet normaal", zegt Van Ewijk tegen Voetbal International. "Hij is de beste vleugelaanvaller in het Championship. Mensen beginnen eindelijk te zien hoe goed hij is. Hij staat in mijn top drie van beste linksbuitens die ik ben tegengekomen en hij staat op nummer één."

Summerville scoorde dit seizoen al achttien keer en gaf negen assists in 43 officiële duels. De vleugelaanvaller wordt gelinkt aan een transfer. "Hij laat zien dat hij een Premier League-speler is. Hij gaat een stap maken, dat kan niet anders. Dat moet hij aankunnen", oordeelt Van Ewijk.

De oud-speler van sc Heerenveen vond het wel een mooie uitdaging om tegen Summerville te spelen. "Van tevoren heb ik beelden bekeken op YouTube en op de wedstrijddag heb ik video’s gezien om hem zo goed mogelijk te analyseren. Ook al kan ik hem rustig houden, je weet dat hij aan één moment genoeg heeft om gelijk zo veel ruimte en dreiging te creëren."

VoetbalPrimeur sprak eerder dit jaar met Summerville. De vleugelaanvaller gaf daarin aan dat hij zo snel mogelijk weer in de Premier League wil spelen en in beeld hoopt te komen bij bondscoach Ronald Koeman.