Twijfels over langer PSV-verblijf: 'Dest zei dat het wel erg simpel gaat'

Twijfels over langer PSV-verblijf: 'Dest zei dat het wel erg simpel gaat'

20 april - 08:32 Laatste update: 11:49
79

De toekomst van Sergiño Dest bij PSV houdt de gemoederen bezig. Voetbal International-verslaggever Marco Timmer vreest dat het de vleugelverdediger te makkelijk afgaat in de Eredivisie, en hetzelfde geldt min of meer voor Joey Veerman.

"De Eredivisie is voor Dest een speeltuin. Dat was tegen Vitesse zo, maar eigenlijk het hele seizoen al. Hij is echt heel goed en heel constant. We vroegen hem na de wedstrijd, lijkt het nou zo makkelijk of is het echt zo? Hij zei: Ja, het gaat eigenlijk wel heel erg simpel", vertelt Timmer in de Skiete Willy Podcast.

Wedden

Meer odds

Timmer twijfelt daarom of Dest daarom voor PSV zal kiezen. "Met andere woorden is het voor zijn ontwikkeling misschien wel beter als hij wel weer naar een grotere competitie gaat." Vanuit het oogpunt van de Eindhovenaren lijkt de keuze snel gemaakt. "Voor elf miljoen euro hebben ze hem, als ze de koopoptie lichten bij FC Barcelona. Maar dan is het de vraag of die jongen het zelf wil."

"En voor Joey Veerman geldt eigenlijk min of meer hetzelfde", gaat Timmer verder over de spelmaker. "Als je praat over het niveau van de Eredivisie en als je het mij als journalist vraagt, dan denk ik dat het tijd is om te gaan. Maar nu weet ik ook dat ze hem niet zonder slag of stoot zullen laten gaan. Zijn kwaliteiten zijn bijna niet te vervangen."

PSV hoopt het contract van Veerman op te waarderen, zodat de Volendammer nog een jaar in het Philips Stadion blijft. Veerman wil die toezegging op dit moment echter nog niet doen.