Verbazing om gedrag vermeend Ajax-target Xavi: 'Hij doet gekke dingen'

Verbazing om gedrag vermeend Ajax-target Xavi: 'Hij doet gekke dingen'

21 april - 16:45
44

Ronald de Boer verbaast zich over het gedrag dat FC Barcelona-trainer Xavi de laatste weken vertoond langs de zijlijn. Het vermeende Ajax-target, als speler de rust zelve, rijgt dit seizoen de gele kaarten aaneen en oogt bij vlagen enorm gefrustreerd. 

Vorige week werd Xavi tijdens de Champions League-return tegen Paris Saint-Germain (1-4) zelfs met rood naar de tribunes gestuurd. Hij was het niet eens toen Frenkie de Jong werd teruggefloten. De Boer begrijpt zijn irritatie, maar vindt niet dat hij zich zo had moeten uiten. "je moet als trainer niet zó reageren", vertelt De Boer in de studio van Ziggo.

Wedden

Meer odds

De Boer wordt vervolgens geconfronteerd dat Xavi inmiddels meer rode kaarten heeft verzameld als trainer, dan als speler. "Ja, als speler kan ik me niet eens herinneren dat hij ooit een rode kaart heeft gehad. Toen was hij de gentleman himself", reageert hij. "Het doet toch wat, zo'n trainersvak. Omdat je het natuurlijk zelf niet helemaal in de hand hebt."

De Boer speelde bij Barcelona, en weet dat de druk daar heel hoog is. "Daar heeft hij toch af en toe moeite mee, denk ik. Hij doet gekke dingen." Ondertussen wordt Xavi steeds vaker en steeds hardnekkiger aan Ajax gelinkt. Volgens SPORT hebben de Amsterdammers, die een nieuwe trainer zoeken, al contact gezocht via tussenpersonen.