Zorgen om EK-deelname geblesseerde De Jong: 'Zijn reactie was alleszeggend'

Zorgen om EK-deelname geblesseerde De Jong: 'Zijn reactie was alleszeggend'

22 april - 07:22 Laatste update: 15:43
22

Ibrahim Afellay vraagt zich sterk af of Frenkie de Jong wel op tijd fit is voor het EK in Duitsland. De middenvelder van FC Barcelona raakte zondagavond geblesseerd in de Clásico tegen Real Madrid. Opnieuw speelde zijn enkel hem parten. 

De blessure van De Jong is ook onderwerp van gesprek bij Studio Voetbal. "Ja, ik zag het moment gebeuren. Zijn reactie was alleszeggend", begint een bezorgde Afellay. "Zodra een speler op die manier reageert, dan weet je dat het niet om een paar dagen gaat. Ik hoop echt voor alles en iedereen dat het meevalt, maar gezien zijn eerste reactie ziet het er niet goed uit."

Wedden

Meer odds

Aan tafel zit ook NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. Hij ziet het iets minder somber in dan Afellay. "Het gaat om de enkel, hè? Hij kwam net terug van een blessure, dat was óók een enkelblessure. Het was heel ongelukkig. Hij nam een beetje een risico in het duel. Dat moet natuurlijk ook wel, je moet je been ook niet terugtrekken. Maar daardoor klapte zijn voet echt helemaal dubbel, dus je vreest echt het ergste."

Desondanks denkt Stekelenburg dat er wel serieus gevreesd moet worden voor EK-deelname van De Jong. "Het is niet zo heel lang meer, tot het EK." Over een kleine twee maanden, op 16 juni om precies te zijn, speelt het Nederlands elftal de eerste groepswedstrijd tegen Polen.