Oranje-kansen op het EK ingeschat: 'Als underdog kunnen we verrassen'

Oranje-kansen op het EK ingeschat: 'Als underdog kunnen we verrassen'

23 april - 15:16
42

Urby Emanuelson en Ryan Babel laten zich uit over de kansen van Oranje op het EK in Duitsland. In gesprek met VoetbalPrimeur spreken de voormalig internationals wisselende verwachtingen uit. Het hele fragment is te zien in Studio Oranje, de nieuwe podcast van VoetbalPrimeur!

Emanuelson is optimistisch over de EK-kansen van het Nederlands elftal. "Virgil van Dijk en een hoop andere spelers zijn meer in vorm dan tijdens het WK", begint zegt hij. "Dus ik schat de kansen dat we kunnen verrassen wel hoog in." Oranje is misschien niet de absolute topfavoriet, maar dat bevalt Emanuelson wel. "Ik denk dat we lekker als underdog moeten gaan en dan stiekem kunnen verrassen. Laat die anderen maar hoog van de toren afblazen. En dat wij dan stiekem richting de finale kunnen gaan."

Babel vindt het lastig om de kansen van Oranje in te schatten. "Ik denk dat het altijd een moeilijke vraag is. Soms hebben we momenten gehad dat we hele lage verwachtingen hadden van het Nederlands elftal en dan word je derde tijdens het WK 2014, en soms hebben we hoge verwachtingen en dan wordt het weer helemaal niets", zegt hij. "Ik denk gewoon dat we het in het midden moeten laten. Als er vorm is en iedereen fit is, dan maken we altijd kans."

Wedden

Meer odds

Alles weten over de situatie van Frenkie én welke Feyenoorders gaan zeker mee naar het EK? Bekijk Studio Oranje nu hieronder!