De Lang verklapt: 'Het is niet zo dat alle aankopen van Mislintat vertekken'

De Lang verklapt: 'Het is niet zo dat alle aankopen van Mislintat vertekken'

25 april - 08:40
26

Niet alle aankopen van Sven Mislintat vertrekken komende zomer bij Ajax. Dat heeft Kelvin de Lang, hoofdscout en waarnemend technisch manager van de Amsterdamse club, duidelijk gemaakt in een interview met De Telegraaf. 

De Lang werkt momenteel hard samen met directeur voetbal Marijn Beuker om de Ajax-selectie klaar te stomen voor volgend seizoen. Het hele technische plaatje heeft het duo nog niet precies voor ogen. "We hebben een duidelijk beeld, maar moeten ons tevens vol focussen om een Europees ticket te pakken. Het is trouwens niet zo dat alle twaalf aankopen van Sven Mislintat vertrekken", verklapt De Lang.

Wedden

Meer odds

"Die transferzomer is ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest, met veel spelers die heel laat in de transferwindow werden aangetrokken", doelt De Lang op spelers als Sivert Mannsverk en Borna Sosa. De gepromoveerde hoofdscout denkt ook dat dat debet is aan de slechte resultaten van Ajax. "Dan boterde het niet tussen Mislintat en trainer Maurice Steijn, wat ertoe leidde dat ze allebei vertrokken. Niet bepaald een ideale situatie voor een speler om in te komen. Dan ziet iedereen eruit alsof hij twintig procent minder is."

Wat voor Beuker vast staat, is dat Ajax snel weer een gezonde en gestructureerde organisatie heeft. "Ajax moet zo snel mogelijk weer herkenbaar voetbal laten zien dat bij de club past en de fans weer trots maakt. Die verdienen dat na hun onvoorwaardelijke steun dit seizoen. Het gevoel dat we om de prijzen meespelen, willen we heel rap weer terugkrijgen bij Ajax. Het mooie van voetbal is dat je elk jaar weer op nul kunt beginnen."

De Lang was er vorig jaar ook al, en stelt dat er 'veel werk' te verrichten is om nu al te kunnen uitspreken dat Ajax volgend seizoen weer een kampioenswaardige ploeg heeft staan. "Dat vergt wellicht enige tijd. Ik vind dat we als Ajax zijnde elk seizoen voor de bovenste plaats moeten gaan. Als dat te vroeg komt voor komend jaar dan moeten we er in ieder geval voor zorgen dat we strijden om een plek in de Champions League."