De Jong noemt mogelijk kampioensduel PSV 'beste' van het seizoen: 'Ging zó soepel'

De Jong noemt mogelijk kampioensduel PSV 'beste' van het seizoen: 'Ging zó soepel'

25 april - 21:16 Laatste update: 22:49
8

Luuk de Jong heeft donderdagavond genoten van elke minuut die PSV speelde in Heerenveen. De Eindhovenaren wonnen met 0-8 en zijn daardoor zo goed als zeker kampioen van Nederland. 

"Ik heb genoten op het veld vandaag", glundert De Jong voor de camera van ESPN. "Het doelsaldo gaan ze (Feyenoord, red.) nooit meer inhalen. We gaan in de bus de wedstrijd kijken. Dan zien we het wel. Dit is officieus, volgens mij is dat bijna hetzelfde."

"Vanaf de eerste minuut zag je de intentie van ons", vervolgt de spits, die één van de acht PSV-doelpunten maakte. De uitslag doet anders vermoeden, maar er zat wel spanning op bij de Eindhovenaren, erkent De Jong. "Je weet dat het echt de laatste stap is. Dat voel je een beetje aan iedereen. Iedereen gedroeg zich wat anders. Als je dan zo begint met elkaar. Ik denk dat dit wel de beste wedstrijd was van het seizoen. Elke bal tussen de linies werd goed gekaatst, het ging zó soepel allemaal."

PSV zal zich binnenkort kronen tot een van de, of misschien wel dé beste Eredivisie-ploeg ooit (qua puntenaantal).Toen Peter Bosz begon in Eindhoven, was het nog even aftasten, blikt De Jong terug. "Hij had een visie, dan luister je ernaar en denk je: dit kan weleens gaan passen met elkaar. Je weet het nooit, je begint net aan het seizoen. Het klonk heel goed in de oren, dan ga je het uitvoeren, begin je aan de voorbereiding en denk je: dit is wel heel lekker voetballen met elkaar."

Dat het 'lekker voetballen' is met elkaar bewijst het doelsaldo van PSV ook maar al te goed. De Eindhovenaren hebben nu al 103 doelpunten gemaakt, met nog drie wedstrijden te gaan. "Ik stond echt te genieten in het veld. Als we zo voetballen met het team, kan ik er echt van genieten."