Van Praag voelt zich niet beschadigd bij Ajax: 'Ik was de boodschapper'

Van Praag voelt zich niet beschadigd bij Ajax: 'Ik was de boodschapper'

25 april - 23:37
50

Michael van Praag vindt niet dat hij en de andere commissarissen van Ajax gezichtsverlies lijden door de terugkeer van Alex Kroes. De voorzitter legt aan het Algemeen Dagblad uit waarom hij alsnog instemde met een rol als titulair technisch directeur voor Kroes.

"Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden. Dat was best slecht geweest", stelt Van Praag, na de door de leden ingelaste bijeenkomst op De Toekomst. De rvc-preses legt uit wat er veranderd is sinds het besluit om Kroes te schorsen. "We hebben de afgelopen weken opnieuw met juristen om de tafel gezeten en dat had helaas even tijd nodig. Nu zijn we gelukkig tot deze oplossing gekomen."

"Nee, ik voel me zeker niet beschadigd", gaat Van Praag verder. "Ik moet doen wat het beste voor Ajax is. Natuurlijk is het niet leuk als mensen in het stadion zingen dat ik moet oprotten. Maar ik was de boodschapper. Die krijgt de schuld. Maar alle leden van de rvc waren het eens met de beslissing om Kroes te schorsen."