Mike Verweij tipt trainer bij Ajax: 'Zou gigantisch goede kandidaat zijn'

Mike Verweij tipt trainer bij Ajax: 'Zou gigantisch goede kandidaat zijn'

26 april - 21:10
93

Ajax moet overwegen om Marcel Keizer een nieuwe kans te geven als trainer. Dat stelt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij, die denkt dat de 55-jarige oefenmeester een goede optie is als de belangrijkste kandidaten niet haalbaar blijken.

Verweij benadrukt dat Keizer eenzelfde voetbalvisie heeft als Arne Slot. De twee werkten samen bij SC Cambuur. "Arne Slot heeft zijn voetbalvisie ontwikkeld met Sipke Hulshoff én Marcel Keizer", vertelt Verweij in Kick-off. "Keizer is natuurlijk in 2017, na Peter Bosz, bij Ajax gekomen en werd in de voorbereiding geconfronteerd met het leed rondom Abdelhak Nouri."

De Ajax-watcher is van mening dat Keizer nooit een eerlijke kans heeft gekregen in de Johan Cruijff Arena. "Dat is eigenlijk doodzonde. Hij kreeg niet de rugdekking van Marc Overmars, Erik ten Hag kreeg dat later wel. Dat komt doordat Overmars Ten Hag wilde, maar Van der Sar en Bergkamp wilden Keizer doorschuiven van Jong Ajax naar het eerste toe. Tussen Overmars en Bergkamp boterde het al niet, dat werd gewoon een ordinair machtsspelletje."

Volgens Verweij presteert Keizer echter uitstekend sinds zijn vertrek bij Ajax. "Vervolgens is hij naar Sporting Portugal gegaan, waar hij het goed heeft gedaan door de beker te winnen. Toen is hij naar het Midden-Oosten gegaan en daar wordt hij volgens mij elk jaar kampioen." Momenteel zit Keizer zonder club, na zijn vertrek bij Al Shabab in september 2023.

De Telegraaf-journalist beseft dat Keizer niet de topkandidaat is in Amsterdam. Ajax hoopt op Erik ten Hag, Graham Potter of Francesco Farioli, zo werd eerder al gemeld. "Ik denk dat als ze uiteindelijk naast iedereen grijpen, dat Marcel Keizer ook een gigantisch goede kandidaat voor Ajax zou zijn."