'PSV en Ajax hebben NEC-uitblinker in vizier: Amsterdammers meest concreet'

'PSV en Ajax hebben NEC-uitblinker in vizier: Amsterdammers meest concreet'

28 april - 12:12 Laatste update: 12:26
191

Ajax en PSV hebben allebei Philippe Sandler op het oog. Dat meldt De Telegraaf zondag. De Amsterdammers zouden op dit moment het meest in de race voor de 27-jarige stopper.

Ajax zou op dit moment het meest concreet zijn in de strijd om Sandler. PSV zit volgens de ochtendkrant op het vinkentouw, maar de Eindhovenaren houden de situatie goed in de gaten. Ajax zou een streepje voor kunnen hebben, aangezien Sandler de club goed kent. De verdediger van NEC speelde in de jeugd voor de Amsterdammers, maar werd daar weggestuurd omdat andere spelers beter waren.

PSV-directeur Marcel Brands kreeg in Goedemorgen Eredivisie van ESPN ook een vraag over Sandler. Daarin was de beleidsbepaler eerlijk over zijn kijk op de stopper. "Het is een goede speler. Ik weet niet of hij het niveau bij ons aan zou kunnen, daarvoor zou hij eerst bij ons moeten spelen. Maar het is een interessante speler, dat is duidelijk." PSV mikt al langere tijd op een rechter centrale verdediger naast Olivier Boscagli.

Sandler krijgt dit seizoen veel lof voor zijn spel bij NEC. De verdediger is bijna wekelijks uitblinker bij de uitstekende presterende Nijmegenaren. Sandler krijgt vooral lof om zijn voetballende kwaliteiten en het indribbelen van achteruit. Ook Ajax lijkt daarvoor te zijn gevallen, want de Amsterdammers zien in Sandler een uitstekend opbouwende verdediger.