Oranje-kandidaat gelinkt aan Juventus: 'Logisch dat clubs je dan gaan volgen'

Oranje-kandidaat gelinkt aan Juventus: 'Logisch dat clubs je dan gaan volgen'

29 april - 20:00

Zaakwaarnemer Bart Baving houdt zich in Studio Oranje, de Nederlands elftal-podcast van VoetbalPrimeur, op de vlakte over een mogelijke transfer van zijn cliënt Teun Koopmeiners. Baving denkt ook dat Koopmeiners van waarde kan zijn voor Oranje op het EK in Duitsland.

Koopmeiners is bezig aan een sterk seizoen bij Atalanta Bergamo. Zo was de middenvelder al bij vijftien goals betrokken in de Serie A dit seizoen. "Hij is goed in vorm inderdaad, hij heeft weer een bijzonder seizoen", zegt Baving bij Studio Oranje. "Voor mij komt dit niet als een verrassing, want Teun is altijd een jongen geweest die zichzelf wil verbeteren. Hij valt nu extra op met de goals die hij maakt. Voorheen speelde hij iets verder terug."

"In Nederland kent iedereen Teun vanuit die verdedigende rol. Dan zie je zijn traptechniek vooral terug in de passing, maar zodra je hem iets verder vooruit op het veld neerzet: dan zie je het terug in goals", vervolgt Baving. "Hij heeft natuurlijk een fantastisch linkerbeen, maar ook met rechts schiet hij ze de laatste tijd aardig binnen. Hij is heel compleet aan het worden. Als je ook kijkt hoe hij tot zijn goals komt: hij is altijd aan het scannen, daar is hij gewoon heel, heel intelligent in."

Tekst gaat verder onder de video

In Italië wordt Koopmeiners volop gelinkt aan Juventus. Hij zou zelfs het belangrijkste zomertarget zijn van De Oude Dame. Baving kan er echter niet veel over kwijt. "Ik wil het daar nu niet te veel over hebben. Als je als middenvelder vijftien goals maakt, is het logisch dat je in the picture staat. Het is dan logisch dat clubs je gaan volgen. Natuurlijk zal er de nodige belangstelling komen, maar daar zijn we nu niet echt mee bezig."

Op het EK heeft Koeman veel verschillende opties op het middenveld. Baving deelt zijn mening over de concurrentie voor Koopmeiners. "Teun is bezig aan een goed seizoen. Natuurlijk is er concurrentie, maar dat hoort er ook te zijn: het gaat om een eindtoernooi waarop iedereen aanwezig wil zijn. Aan het einde van de rit zal moeten blijken of het voldoende is geweest, maar ik denk dat hij een meerwaarde kan zijn voor het Nederlands elftal, met zijn manier van spelen, scorend vermogen en standaard situaties. Maar het is aan de bondscoach, ik ga niet op zijn stoel zitten", besluit hij.