Oud-spelers FC Utrecht: door fans geen Europa

Oud-spelers FC Utrecht eensgezind: door rode kaart en rellen geen Europees voetbal

28 mei om 09:15

De supporters van FC Utrecht zijn grotendeels verantwoordelijk voor de nederlaag tegen Go Ahead Eagles in de finale van de play-offs. Dat stellen oud-spelers Herman Verrips en Raymond Graanoogst. Zij denken dat het zonder de rellen wél goed was afgelopen voor de ploeg van Ron Jans.

Fans van FC Utrecht en Go Ahead gooiden over en weer met vuurwerk, waardoor het duel in de slotfase moest worden gestaakt. De Utrechtse aanhang bewees de club daarmee een slechte dienst. "Uit eigen ervaring weet ik dat je door zo’n incident de concentratie kunt verliezen", vertelt Verrips in het Algemeen Dagblad. "Sommige spelers zullen gedacht hebben: waar zijn die gasten verdomme mee bezig. Ik kan het natuurlijk niet bewijzen, maar ik denk dat de 1-1 niet was gevallen als de laatste vijf minuten gewoon waren uitgespeeld."

De voormalige verdediger, die 251 duels voor de Domstedelingen speelde, krijgt bijval van Graanoogst. De oud-aanvaller zat op de tribune, in de hoek waar de rellen begonnen. "Ik heb volwassen mannen in het bijzijn van hun kinderen horen schelden en stoeltjes kapot zien trappen. Dan ben je volgens mij niet goed bij je hoofd. Zij verpesten het voor de club, want tot dat moment was er niets aan de hand."

De vlam sloeg in de pan na de rode kaart van Oscar Fraulo. "Het was superdom en een kinderachtige reactie op het feit dat hij kort daarvoor door zijn benen werd gespeeld", oordeelt Graanoogst. Ook Verrips snapte niets van de harde tackle. "Het was een ongelofelijk domme overtreding, maar dat weet die jongen zelf ook wel."