Living legend Giggs weet niet van ophouden

Living legend Giggs weet niet van ophouden

Gepubliceerd: donderdag 12 februari 2009 om 13:17do 12-02-2009 om 13:17

Giggs, inmiddels 35 jaar oud, twijfelde lang of hij nog een seizoen aan zijn imposante carrière vast zou knopen. Een nieuwe aanbieding van de enige club waar hij ooit voor speelde trok hem definitief over de streep.

"Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe contract. Ik ben fit en heb meer plezier dan ooit in het spelletje", zegt een dolblije Giggs in gesprek met Sky Sports. "Dit is een jong en uitdagend elftal en de teamspirit is dik in orde. Ik wil hier deel van blijven uitmaken en nog meer successen ervaren."

In het kielzog van de Welshman reageerde ook trainer Sir Alex Ferguson opgelucht met de beslissing van Giggs om nog een seizoen door te gaan. De manager ziet in de 35-jarige een voorbeeld voor jeugdige spelers.

"Ryan is een ware professional. Zijn manier van leven, de manier waarop hij naar zichzelf kijkt en de wil om altijd maar te winnen is een compliment aan zijn adres en een inspiratie voor elke jonge jongen die ook profvoetballer wil worden."

"Hij is als een jonge knaap die altijd maar wil voetballen", gaat Ferguson verder. "Alhoewel hij elke wedstrijd wil spelen, snapt hij heel goed dat hij door zijn ervaring op de juiste momenten te gebruiken hij heel waardevol voor het team is."

Giggs staat sinds 1991 onder contract bij Manchester United, de club waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. De uit Wales afkomstige middenvelder bleef The Red Devils gedurende zijn hele carrière trouw. In totaal speelde hij al meer dan 550 wedstrijden voor de Engelse landskampioen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws