Ooijer en Arshavin bezorgen Arsenal drie punten

14-03-2009 19:06

De Russische recordaankoop scoorde zijn eerste goal voor Arsenal terwijl Robin van Persie op de bank zat. André Ooijer was bij de gasten wel verzekerd van een basisplaats. Diezelfde Ooijer zorgde met een ongelukkig eigen doelpunt voor de 1-0 voor Arsenal. De verdediger van Oranje werkte onder druk van Arshavin een strakke voorzet van Theo Walcott achter doelman Paul Robinson.

Arsenal kreeg vervolgens veel goede mogelijkheden, maar maakte het pas na rust af. Twintig minuten na rust kreeg Arshavin de bal aan de zijlijn, waarna hij zijn directe bewaker simpel uitspeelde. Terwijl Robinson na een slimme schijnbeweging al op de grond lag vuurde de Rus de bal snoeihard binnen.

Ook bij de derde treffer was Arshavin van grote invloed. Zijn inzet werd nog gekeerd door de doelman, maar op de rebound van Emmanuel Eboué had hij geen antwoord. Kort erna maakte de rechtsback ook nog zijn tweede goal uit een strafschop.

Door de zege is Arsenal vierde, maar Aston Villa kan langszij komen als het morgen drie punten pakt tegen Tottenham Hotspur.

Everton-Stoke City 3-1
Everton blijft door de thuiszege op Stoke City in de nek hijgen van Arsenal en Aston Villa. Met vier punten achterstand op de belangrijke vierde plaats mogen The Toffees nog dromen van een stunt.

De thuisploeg besliste het duel al na 25 minuten. Het stond toen al 1-0 na koel afronden van Jô. Joleon Lescott zorgde uit de rebound voor de tweede treffer.

Ryan Shawcross deed kort na rust nog iets terug door de 2-1 binnen te koppen, maar Everton bleef in controle en maakte kort voor tijd de derde treffer. Marouane Fellaini klopte Thomas Sorensen met een van richting veranderd schot.