De Jonge: 'Verdomme, we gaan er voor'

De Jonge: 'Verdomme, we gaan er voor'

28-10-2009 10:33

"Het is me het weekje wel", blikt De Jonge vooruit op het digitale thuis van de Friezen. Heerenveen ontmoet naast RBC de komende week in de competitie ADO Den Haag, in Europees verband wacht het thuisduel met Hertha BSC. Viktor Elm en Michael Dingsdag krijgen tegen de eerstedivisionist noodgedwongen rust. Daarentegen keert Mika Väyrynen terug bij de Friezen. Hij is hersteld van een knieblessure en maakt sinds negen maanden weer deel uit van de wedstrijdselectie.

"Mika is hier aan toe. Dit is niet een uit nood geboren keuze. Ook als we vijfde hadden gestaan, had ik hem er bijgehaald. Als ik ook maar de geringste twijfel had, zou ik hem niet meenemen. Met Mika mag je geen enkel risico nemen. Als het nodig is kan Mika een helft spelen", aldus De Jonge. Voor het duel met RBC keert Paulo Henrique terug in de selectie van De Jonge. Christian Grindheim, Patrick Ingelsten, Arnor Smárason ontbreken vanwege blessures.

De Jonge is blij met de terugkeer van de Finse middenvelder. Hierdoor heeft hij weer wat te kiezen. "In Tilburg waren na rust verschillende spelers aan een wissel toe, maar als ik dan naast me op de bank kijk, zijn er niet veel mogelijkheden. Dat is een van de oorzaken van de problemen. Er zijn er te veel geblesseerd of vermoeid", zegt De Jonge, die uitkijkt naar de winterstop. "Dan kan ik eindelijk drie weken normaal trainen."

De nederlaag tegen Willem II is Heerenveen niet in de koude kleren gaan zitten. Toch weigert De Jonge bij de pakken neer te zitten. "Dagen als zondag zijn niet de leukste, maar op maandag heb ik weer iets van 'verdomme we gaan er voor. We hebben tegen Willem II drie kwartier goed gevoetbald, daar moeten we ons aan vasthouden'. We kennen de oorzaken waarom het mis gaat. Wat die zijn? Dat is een interne kwestie, maar we werken, niemand uitgezonderd, keihard om uit deze situatie te komen."

De titelverdediger moet in de jacht op nieuw bekersucces eerst afrekenen met RBC Roosendaal. Een gevaarlijke tegenstander, weet De Jonge. "We hebben RBC twee maal bekeken. Ze hebben in Sjoerd Ars een gevaarlijke spits in huis. Het is een tegenstander die we serieus moeten nemen. Zij willen door en wij ook. Het zal lastig worden, maar onze spelers hebben afgelopen seizoen ervaren hoe mooi bekervoetbal kan zijn. Betere motivatie om te presteren is er niet."