Ierland wil zwaktes Frankrijk blootstellen

Ierland wil zwaktes Frankrijk blootstellen

Gepubliceerd: dinsdag 17 november 2009 om 12:52di 17-11-2009 om 12:52

Afgelopen zaterdag trokken Les Bleus aan het langste eind door een gelukkige treffer van Nicolas Anelka. Dit keer hoopt de Italiaanse bondscoach, Giovanni Trapattoni, dat zijn Ierland het geluk aan de zijde heeft. De oefenmeester weet waar de zwakke punten van het thuisland liggen en wil hier optimaal van profiteren.

"Wanneer het Franse team een goal tegen krijgt, gebeurt dit meestal uit dode spelmomenten", weet de Italiaan. "Het is onze grootste kans. We moeten vertrouwen op onze sterke punten en de zwakke punten van Frankrijk aan het licht brengen."

"We moeten positief denken en ons niet blindstaren op het eindresultaat", gaat Trapattoni verder. "Voetbal kan beslist worden door de lat, de arbiter of een van richting veranderd schot. Er zijn heel veel situaties die een resultaat kunnen veranderen."

Nicolas Anelka, de gevierde man uit het eerste play-offduel, wil nog niet denken aan het binnenhalen van het ticket. "Voor ons staat het nog steeds 0-0", aldus de spits van Chelsea. "We moeten het veld betreden met maar één doel voor ogen: winnen."

"Ons grote voordeel is dat we gemakkelijk doelpunten maken. We moeten niet denken aan het feit dat Ierland het ons hier lastig wil maken, we moeten de wedstrijd beslissen. Spelen om te winnen voelt veel beter dan afwachten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws