Oranje kijkt ogen uit in sportief Rio de Janeiro

Oranje kijkt ogen uit in sportief Rio de Janeiro

Gepubliceerd: donderdag 2 juni 2011 om 12:30do 02-06-2011 om 12:30

"Nergens heb ik zo veel mensen zien sporten", stamelde Dirk Kuijt De aanvaller van Liverpool bereidt zich samen met zijn ploeggenoten van het Nederlands elftal voor op de vriendschappelijke interlands van zaterdag tegen Brazilië en vier dagen later tegen Uruguay. Oranje bivakkeert deze week in een prachtig hotel aan Ipanema, het luxe strand van Rio de Janeiro.

Als de internationals van bondscoach Bert van Marwijk de slaap nog uit hun ogen wrijven, hebben honderden sportievelingen bezit van het strand genomen. Ze zien Cariocas, zoals de inwoners van Rio de Janeiro worden genoemd, vanaf zes uur in de ochtend voetballen, volleyballen, tennissen, rennen en fietsen over de boulevard. Als de mannen van Oranje weer in bed stappen, voetballen er nog steeds tientallen mensen onder het kunstlicht op het strand.

"Dat is toch prachtig", lachen Nigel de Jong en Robin van Persie, voormalig straatvoetballers uit Amsterdam en Rotterdam. Het duo meldt zich regelmatig op het strand voor een wedstrijdje tegen misschien wel de nieuwe Romario of Ronaldo. "Gewoon lekker voetballen. Heerlijk", vindt ook Khalid Boulahrouz.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws