Uitblinker Proto: Heel blij voor de ploeg

Uitblinker Proto: "Heel blij voor de ploeg"

15-08-2011 04:32
0

Kersten Steurbaut
LOKEREN

Proto teende als laatste speler de kleedkamer van de bezoekers op Daknam buiten. De Anderlecht-doelman had een gelukzalige glimlach op zijn gelaat en had daar ook alle reden voor. Zonder zijn tussenkomsten, keerden de Brusselaars wellicht puntloos naar huis.

"Ik ben vooral heel blij voor de ploeg", blijft Proto bescheiden. "Ook voor de verdediging is het leuk dat we de nul houden. Vorig jaar speelde ik hier ook al een uitstekende wedstrijd. Vooraf hoopte ik stiekem dat ik die prestatie zou kunnen herhalen."

"De eerste redding was de belangrijkste. Die gaf me heel veel vertrouwen. Gaat die bal erin, dan krijgt deze wedstrijd een ander verhaal. We kregen de kans om de wedstrijd te beslissen, maar we vergeten om het zelf af te maken. En zolang het 0-1 staat, loert het gevaar om de hoek."

Anderlecht heeft nu zes op negen. "Of zes op zes", lacht Proto. "Maar we weten dat er nog werk aan de winkel is. De overwinning is alvast goed voor de rust in de groep. Zeker met het oog op de wedstrijd in Bursaspor. Al zou ik dan voor een gelijkaardig scenario tekenen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie