Uitblinkers Robben en Ribéry slopen HSV

20-08-2011 19:22

Uitblinkers aan de zijde van Bayern waren Franck Ribéry en Arjen Robben. De twee vleugelaanvallers bezorgden de HSV-defensie handen vol werk. Zij bekroonden hun galavoorstelling beiden met een treffer. De andere goals van de club uit München kwam op naam van Daniël Van Buyten, Mario Gomez en Ivica Olic.

Robben liet al binnen tien minuten blijken er zin in te hebben. De van fysieke ongemakken herstelde vleugelaanvaller had in de openingsfase de eerste treffer voor het inkoppen, hij slaagde er echter niet in van dicht bij doelman Jaroslav Drobny te kloppen. Even later nam hij revanche.

Een scherp aangesneden vrije trap van Robben vond het voorhoofd van Van Buyten. De Belgische verdediger, die eerder nog gepasseerd werd door trainer Jupp Heynckes, knikte wel raak: 1-0. Niet veel later deed Ribéry van zich spreken. Na rommelig uitverdedigen van de HSV-defensie, kapte de Fransman zijn directe tegenstander uit en vond hij met een schuiver de lange hoek: 2-0.

Wonderschone lob Robben

Robben nam het hoogtepunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Na een goede individuele actie kon hij alleen op Drobny af. Met een wonderschone lob liet hij de HSV-doelman kansloos: 3-0. Robben was overigens niet de enige Nederlander op het veld in München. Namens HSV startte Jeffrey Bruma in de basis. Eljero Elia viel drie minuten voor tijd in, Romeo Castelen bleef op de bank.

Bayern nam in het begin van de tweede helft allerminst gas terug. De club bleef jagen op het aangeschoten HSV. Met succes. Thomas Müller, die zelf in de eerste helft de paal raakte, stelde Mario Gomez in staat om uit te halen. Hij vond de korte hoek van Drobny, die te laat kwam om het leer te keren: 4-0.

Daar bleef het niet bij. Bayern zette alles op alles om het resultaat van afgelopen seizoen, toen werd HSV in München met 6-0 afgedroogd, te evenaren of zelfs te verbeteren. Drobny hield het oplopen van de score met enkele sterke saves tegen, maar moest opnieuw capituleren toen Olic tien minuten voor tijd voor hem opdook: 5-0.