Zaakwaarnemer Bursac over mislopen transfer: "Onvoorstelbaar"

"Büttner wil geen heel seizoen op de bank zitten"

3 september om 13:52

Omdat de transfermarkt in Turkije nog tot 6 september open is, zou de deal nog steeds door kunnen gaan. United hoopte Leighton Baines aan te trekken, maar slaagde daar niet in. Ook Fabio Coentrao zag een overgang naar Old Trafford op het laatste moment afketsen.

"Onvoorstelbaar", zegt Bursac in gesprek met Voetbal International. "Dat Coentrao niet op tijd is vastgelegd, en of dat nou een fout van Real of United is, boeit niet. Wij hebben de bevestiging gekregen voor een verhuur. Alex wil niet perse garantie op speeltijd, maar hij wil ook niet een heel seizoen op de bank zitten."

"Onder Sir Alex Ferguson (dit jaar gestopt als manager van United, red.) was Büttner de coming man. Hij begon steeds meer wedstrijden te spelen en kreeg op de training vertrouwen. Dat gevoel van vertrouwen is er nu niet", weet Bursac. Büttner staat in Manchester te boek als de vaste stand-in van linksback Patrice Evra.

Büttner kwam vorig seizoen tot vijf wedstrijden in de Premier League. Daarin maakte een uitstekende indruk en scoorde hij twee treffers. In zestien wedstrijden over alle competities werd hij vijf keer uitgeroepen tot Man of the Match. "Hij heeft dus laten zien dat hij het niveau van de Premier League aankan. En dat is ook bij andere clubs niet onopgemerkt gebleven. Als Büttner het niet redt bij United, heeft hij wel bewezen de Premier League aan te kunnen."