Di Canio ontkent spelersopstand bij Sunderland
"Er is geen sprake geweest van een rel op het trainingsveld"

Di Canio ontkent spelersopstand bij Sunderland

01-10-2013 18:10

"Er is geen sprake geweest van een rel op het trainingsveld", zegt Di Canio in gesprek met de BBC. "Veel van de spelers hebben me na mijn ontslag berichtjes gestuurd waarin ze me bedankten voor mijn tijd als hun trainer en het helpen van hen beter maken als voetballers." Di Canio nam in maart het roer over bij Sunderland. Hij wist de club in de Premier League te houden.

Ondanks de komst van veertien nieuwe spelers, afgelopen transferzomer, kende Sunderland een povere start van het nieuwe seizoen. Na vijf speelronden zegde het bestuur het vertrouwen in Di Canio op. "Toen ik afgelopen seizoen bij de club kwam, was handhaving het doel. Ik was blij met de kans om aan de slag te gaan in de Premier League."

"Ik begon aan een uitdagende situatie. Hetgeen wat ik bereikte was precies was er van me gevraagd werd. Het hoogtepunt was de geweldige gewonnen wedstrijd op bezoek bij Newcastle United, iets dat ik me voor altijd zal blijven herinneren. De resultaten waren niet zo goed als wij allemaal hoopten dit seizoen, maar ik had het gevoel dat we het tij als team konden keren."

"Ik blijf alle vertrouwen houden in mijn kwaliteiten als trainer en ik wil weer zo snel mogelijk als manager aan de slag in Engeland. Als dit soort dingen gebeuren, is het belangrijk om de positieve punten eruit te plukken. Ik heb veel geleerd in mijn korte tijd bij Sunderland en ik weet zeker dat dit mij alleen maar sterker maakt als trainer."