Arsenal huurt noodverband Källström van Spartak Moskou
Gunners moesten snel handelen door blessure en schorsing

Arsenal huurt noodverband Källström van Spartak Moskou

31-01-2014 20:46
2

Arsenal heeft zijn gewenste versterking op de slotdag van de transferperiode binnen. Kim Källström, die overkomt van Spartak Moskou, maakt het seizoen op huurbasis af in het Emirates.

Arsenal moest op de valreep handelen door het wegvallen van Aaron Ramsey en Mathieu Flamini. Eerstgenoemde is nog zeker zes weken uitgeschakeld door een blessure, terwijl de Fransman door een rode kaart tegen Southampton drie wedstrijden is geschorst. Manager Arsène Wenger vond de oplossing in Källström.

"Kim is een fantastische versterking. Hij heeft zich in het verleden op het allerhoogste niveau bewezen", vertelt Wenger op de clubsite. Ook Källström is verheugd. "Arsenal is een geweldige club met een sloot aan fantastische spelers en een coach die het hier al heel lang heel goed doet."

Met de 31-jarige middenvelder haalt Wenger een flinke bak aan ervaring binnen. Hij speelde in totaal meer dan 400 wedstrijden op clubniveau en is 108-voudig international van Zweden. Voordat Källström bij Spartak Moskou terecht kwam, speelde hij in zijn thuisland Zweden (BK Hacken en Djurgardens IF) en Frankrijk (Olympique Lyon).