HSV moet weer vrezen voor absentie van kwakkelende Van der Vaart
Nederlandse spelmaker loopt kuitblessure op

HSV moet weer vrezen voor absentie van kwakkelende Van der Vaart

13-04-2014 17:08

De kans bestaat dat Rafael van der Vaart in de laatste fase van het seizoen Hamburger SV niet kan bijstaan. De spelmaker liep zaterdag tegen Hannover 96 een kuitblessure op en blijft kwakkelen.

Van der Vaart bleef na 45 minuten spelen achter in de kleedkamer, eerder in het duel haakte Heiko Westermann af. Het duo is een vraagteken voor het competitieduel met VfL Wolfsburg van volgende week. Ook René Adler is niet helemaal fit. De doelman liep een lichte knieblessure op.

Olivier Kreuzer, technisch directeur van HSV, kon zondag tegenover de Hamburger Morgenpost nog geen uitsluitsel geven over de ernst van de blessure van Van der Vaart. "Mogelijkerwijs een scheurtje in zijn kuitspier, misschien een verrekking. Het wordt spannend voor het duel met Wolfsburg."

Hamburger SV heeft in de laatste fase van het seizoen alle middelen nodig om in de Bundesliga te blijven. Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt HSV met VfB Stuttgart (Huub Stevens), 1. FC Nürnberg (Gertjan Verbeek) en Eintracht Braunschweig uit te gaan maken welke twee clubs rechtstreeks degraderen en welke club nacompetitie speelt.