In het kort: Dertig clubs op hoogste niveau Argentinië, Go Ahead waarschuwt fans

In het kort: Dertig clubs op hoogste niveau Argentinië, Go Ahead waarschuwt fans

30-04-2014 17:51

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

 

Argentijnse competitie gaat op de schop
De hoogste voetbaldivisie van Argentinië telt vanaf 2015 liefst dertig deelnemers. Dat heeft de voetbalbond van het land laten weten. Momenteel telt de Primera División twintig clubs. Door de hoogste klasse uit te breiden blijft traditieclubs als Argentinos Juniors en Independiente degradatie bespaard. Het wegvallen van die clubs zou het Argentijnse voetbal forse (financiële) schade berokkenen, klinkt het. Bovendien wordt het 'nieuwe' kampioenschap beslist over een heel seizoen. Momenteel werken Argentijnse clubs twee kampioenschappen af.

Go Ahead waarschuwt voor zwarthandel
Go Ahead Eagles waarschuwt fans voor zwarthandel rondom het laatste Eredivisie-duel van komende zaterdag. In Deventer is Roda JC Kerkrade de tegenstander. Beschikbare kaarten voor dat duel waren binnen tien minuten uitverkocht, maar een deel wordt op internet te koop aangeboden. "We zien dat er kaarten worden aangeboden boven de normale toegangsprijs, of dat de prijs via het bieden boven de normale toegangsprijs uitkomt", laat Go Ahead weten. Dat is niet volgens de regels van de KNVB. Go Ahead dreigt de duurbetaalde kaarten te blokkeren bij een doorverkoop.

Johannsson en Elm twijfelgevallen voor 'Feyenoord'
AZ kan zaterdag in de laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen mogelijk niet beschikken over Aron Johannsson en Viktor Elm. De aanvaller en middenvelder kampen met blessures, meldt RTV Noord-Holland. Johannsson staakte woensdag de training van AZ wegens een enkelblessure. De spits van de Verenigde Staten heeft al langer last van het gewricht en krijgt mogelijk rust met het oog op de play-offs. Elm verdraaide op de woensdagtraining zijn knie.

Feyenoord legt jeugdspeler Nieuwkoop vast
Bart Nieuwkoop heeft woensdag een profcontract getekend bij Feyenoord. De achttienjarige speler van Feyenoord A1, Nieuwkoop is een middenvelder, zette zijn handtekening onder een verbintenis die loopt tot medio 2017. "De kans om mezelf bij Feyenoord door te ontwikkelen wil ik met beide handen aangrijpen", aldus Nieuwkoop op de officiële website van Feyenoord.

Gentenaar mist belangrijk duel in Arena
NEC Nijmegen-doelman Dennis Gentenaar is zaterdag niet van de partij wanneer NEC Nijmegen het opneemt tegen Ajax. De keeper van de club uit Nijmegen kampt met een kuitblessure. Onderzoek heeft uitgewezen dat de doelman zeker twee weken zoet is met de blessure. Daardoor lijkt Gentenaar zijn laatste officiële wedstrijd gespeeld te hebben. De ervaren keeper zet aan het einde van het seizoen een punt achter zijn actieve carrière.

Ancelotti in rijtje met Van Gaal
Carlo Ancelotti is door de prestatie van Real Madrid in een mooi rijtje namen terechtgekomen. Hij is de achtste trainer die de finale van de Europa Cup 1/Champions League met meer dan één club bereikte. Ancelotti stond met AC Milan in 2003, 2005 en 2007 al in de eindstrijd. Jupp Heynckes (Real Madrid, Bayern München), Ottmar Hitzfeld (Borussia Dortmund, Bayern München), Udo Lattek (Bayern München en Borussia Mönchengladbach), Vujadin Boskov (Real Madrid en Sampdoria) en José Mourinho (FC Porto en Internazionale) stonden ook met twee clubs in de finale, zocht NUsport uit.

Wedden

Meer odds

Holman laat WK schieten
Het WK voetbal van komende zomer in Brazilië wordt geen weerzien met Brett Holman. De oud-speler van onder meer AZ heeft woensdag gezegd niet meer beschikbaar te zijn voor de Australische nationale ploeg. Holman kwam tot dusver tot 63 interlands. "Ik wil me concentreren op mijn gezin en mijn club." Holman speelt momenteel voor Al Nasr in de Verenigde Arabische Emiraten.

Park wil benefietduel
Ji-Sung Park van PSV wil een benefietwedstrijd organiseren ter ere van de slachtoffers van de ramp met de Zuid-Koreaanse veerboot Sewol. De vader van de 33-jarige middenvelder, die mateloos populair is in zijn thuisland, heeft dat woensdag gezegd tegen persbureau Yonhap. De wedstrijd zou medio juli, na het WK voetbal, moeten plaatsvinden. De opbrengst komt ten goede aan een stichting, die zich inzet voor de nabestaanden.

Nederlandse trainer in Portugal
Mitchell van der Gaag is een belangrijke kandidaat om bij het Portugese Farense hoofdtrainer te worden, meldt A Bola. De Nederlander stapte in september 2013 noodgedwongen op bij Belenenses vanwege hartklachten. Inmiddels is de voormalig profvoetballer geopereerd en heeft hij zijn revalidatie afgerond. Volgens zijn artsen is hij fysiek volledig in staan om weer als coach terug te keren in het profvoetbal.