Europese topclub gelinkt aan Heerenveen-back: Het leven is hier goed
"Ik kan mijn wedstrijden alleen maar zo goed mogelijk spelen"

Europese topclub gelinkt aan Heerenveen-back: "Het leven is hier goed"

06-05-2014 20:27

Stefano Marzo heeft met een aflopende verbintenis de belangstelling van een Eredivisie-club en Bayern München 2, het huidige team van Erik ten Hag, gewekt. De rechtsback heeft een aflopende verbintenis op zak.

Eind maart maakte de Friese club kenbaar niet te verlengen en vooralsnog is er ook geen nieuw aanbod gekomen. Zelf blijft de Belg nuchter. "Ik kan mijn wedstrijden alleen maar zo goed mogelijk spelen om te zorgen dat sc Heerenveen volgend seizoen in de Europa League speelt en ik wil mezelf zo goed mogelijk presenteren richting andere clubs", vertelde hij aan Omrop Fryslân. "Natuurlijk is het goed dat je speelt en jezelf laat zien."

Marzo speelde in de eerste seizoenshelft geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht van Heerenveen, na de winterstop deed trainer Marco van Basten zeer regelmatig een beroep op hem. Het Heerenveense publiek scandeerde bij zijn afscheid zelfs 'Marzo moet blijven'. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik hier graag ben. Ik weet niet of ik daar nog op mag hopen omdat het einde van het seizoen nadert. Zelf heb ik het goed naar mijn zin, de supporters zijn top en het leven in Heerenveen is goed."

Voorlopig gaat zijn aandacht volledig uit naar de Europese play-offs met sc Heerenveen. Marzo wil zich daarbij opnieuw bewijzen. "Wanneer je kijkt naar de laatste vijf wedstrijden waarin we vier keer de nul houden, geeft dat aan dat we achterin goed staan."