Nuytinck nadert titelprolongatie met Anderlecht na ruime zege
Nederlander terug aan kop met broodheer

Nuytinck nadert titelprolongatie met Anderlecht na ruime zege

11-05-2014 19:54

Anderlecht heeft zondag met een klinkende thuisoverwinning op Racing Genk de koppositie gegrepen in de Belgische competitie. De regerend landskampioen was met liefst 4-0 te sterk, mede door twee treffers van Massimo Bruno.

Genk was aanvankelijk de meest dreigende ploeg, bij rust keek de ploeg niettemin tegen een 2-0 achterstand aan. Bruno tekende in de zeventiende minuut voor de openingstreffer door te heersen in een luchtduel. Vlak voor het rustsignaal schoot Andy Najar de Brusselaren middels een strakke inzet naar een verdubbeling van de score.

Bruno maakte voor rust zijn tweede en de derde van Anderlecht. Hij probeerde nadien een onofficiële hattrick te maken, maar daarin slaagde de ploeggenoot van basisspeler Bram Nuytinck niet meer. Alleen Dennis Praet wist nog te scoren.

Door de overwinning komt Anderlecht in de play-offs op 45 punten, evenveel als Club Brugge. Die ploeg won eerder op zondag van Standard Luik: 0-1. Met nog twee speelrondes te gaan ligt de titelstrijd dus nog volledig over. Behalve Anderlecht en Club, maakt ook Standard (43 punten) en zelfs Zulte Waregem (41 punten) nog kans op de titel.