Zwitserland krijgt billenkoek: Voor een klasseploeg werkt zoiets als doping
Ravenzwarte dag voor nummer zes van de wereld

Zwitserland krijgt billenkoek: "Voor een klasseploeg werkt zoiets als doping"

21-06-2014 08:20
2

Zwitserland staat sinds vrijdagavond weer met beide benen op de grond. De nummer zes van de wereld kreeg billenkoek van Frankrijk, dat met liefst 5-2 won. Toch is bondscoach Ottmar Hitzfeld positief over het bereiken van de achtste finales.

Zwitserland stond een kwartier voor tijd met liefst 5-0 achter. "Het was een ravenzwarte dag", zegt Hitzfeld, geciteerd door VI. "We hebben ons niveau niet gehaald. Tot de openingstreffer ging het goed, maar de twee Franse treffers in de zestiende en de zeventiende minuut waren de genadeklap."

"Voor een klasseploeg als Frankrijk werkt zoiets als doping, voor ons was het moeilijk weer in de wedstrijd te komen", vervolgt de keuzeheer. "Frankrijk kon op de counter gaan spelen en we moesten ze in hun kaart spelen. Ze horen bij de ploegen die hier zeer ver kunnen komen. Ze zijn beter dan Engeland en Italië."

Door de eerdere zege op Ecuador zijn de achtste finales nog binnen bereik. Hitzfeld blijft dan ook positief. "We hebben twee keer gescoord, en dat is goed voor de moraal. De ploeg leeft, maar heeft een zwarte avond beleefd. Net als voor de wedstrijd hebben we goede hoop de volgende ronde te bereiken. We hebben het in eigen hand."

Zwitserland en Ecuador hebben na twee wedstrijden drie punten. De Europeanen treffen woensdag Honduras, Ecuador neemt het op tegen Frankrijk.