Voormalig ADO-back wil tegen Messi en co weer clean sheet
"Het wordt een teamprestatie om te proberen hem in toom te houden"

Voormalig ADO-back wil tegen Messi en co weer clean sheet

25-06-2014 12:11

Nigeria heeft woensdag nog alle kans om zich te plaatsen voor de achtste finale van het WK. Tegen Argentinië is een punt sowieso voldoende, bij verlies is het afhankelijk van het resultaat van Iran tegen Bosnië-Herzegovina. Voormalig ADO Den Haag-verdediger Kenneth Omeruo kijkt uit naar de clash met Lionel Messi.

ADO huurde de jonge Nigeriaan anderhalf seizoen van Chelsea, dat hem afgelopen halfjaar uitleende aan Middlesbrough. "Ik denk vaak aan mijn ontwikkeling in het Nederlandse voetbal", zegt Omeruo, die beide groepsduels in de basis stond, op de website van de FIFA. "Ik had daar een goede manager (Maurice Steijn, red.), die mij en mijn manier van voetballen waardeerde. Hij liet me spelen als back, dat was een heel goede ervaring. Het heeft me het nationale team ingeholpen."

Nigeria incasseerde tegen Iran (0-0) en Bosnië (1-0) nog geen doelpunten. De twintigjarige Omeruo stond beide keren als linksachter opgesteld en krijgt woensdag te maken met onder meer FC Barcelona-ster Lionel Messi. "Ik kijk echt uit naar de wedstrijd tegen Argentinië. We zullen alles doen om een clean sheet te houden. Het zal moeilijk worden, maar we moeten dat doen."

"Het zijn de beste spelers in de wereld en wij moeten laten zien dat we de kwaliteit hebben tegen ze op te kunnen", vervolgt Omeruo. De verdediger weet dat hij Messi niet in zijn eentje hoeft af te stoppen. "Ik kijk veel naar hem op tv. Het wordt een teamprestatie om te proberen hem in toom te houden. Iedereen moet positief zijn en honderd procent gefocust zijn op de wedstrijd."