'Een kannibaal met toekomst'; Frankfurt loopt weg met Haagse cultheld
"Tom heeft het in zich om hier een leidende rol op zich te nemen"

'Een kannibaal met toekomst'; Frankfurt loopt weg met Haagse cultheld

02-07-2014 12:12
3

In Frankfurt is men diep onder de indruk van Tom Beugelsdijk. De zomeraanwinst van FSV Frankfurt laat tijdens de eerste trainingen bij zijn nieuwe club een uitstekende indruk achter. Een nieuwe 'Kannibaal' is geboren.

Met zijn indrukwekkende verschijning en zijn nietsontziende spel is zo'n bijnaam al snel geboren in Duitsland, waar Khalid Boulahrouz Beugelsdijk in het verleden voorging. "Maar ik heb niet specifiek naar een kannibaal gezocht", zegt trainer Benno Möhlmann met een knipoog. "Tom is fysiek aanwezig en is goed, zo niet heel goed in de lucht." Daarnaast roemt de coach de 'soevereine opbouw' van Beugelsdijk. 'Een man met toekomst', klinkt het in Duitsland over de voormalig verdediger van ADO Den Haag.

"En Tom kan nog beter worden. Hij is in elk geval op een leeftijd (23 jaar, red) waarop hij zich verder kan ontwikkelen. Hij heeft het in zich om hier een leidende rol op zich te nemen. Dat gaat hem op den duur ook lukken", is Möhlmann overtuigd. Beugelsdijk zelf tempert de verwachtingen, maar legt de lat hoog voor zichzelf. "Ik wil basisspeler worden en in Frankfurt de volgende stap in mijn carrière maken", stelt de oud-speler van ADO Den Haag.

"Ik hou van het Duitse voetbal. In de 2. Bundesliga wordt kwalitatief beter voetbal gespeeld dan bij veel Eredivisie-clubs uit Nederland. Ik heb hier vanaf het begin een goed gevoel. De mensen zijn hier allemaal erg aardig", aldus Beugelsdijk, die onlangs een tweejarig contract tekende in Frankfurt.