Goal van het jaar in Engeland: Ik dacht nergens aan, het gebeurde in een flits
"Of dit het mooiste doelpunt in m'n carrière is? Ik denk het wel"

Goal van het jaar in Engeland: "Ik dacht nergens aan, het gebeurde in een flits"

24-10-2014 17:55

Erik Lamela heeft zijn nominatie voor het doelpunt van het jaar al veiliggesteld, zoveel is een dag na zijn schitterende treffer in de Europa League wel duidelijk. Zijn Rabona-goal tegen Asteras (5-1) is de wereld overgegaan.

Lamela heeft inmiddels ook gemerkt wat zijn heerlijke goal teweeg heeft gebracht. "Of dit het mooiste doelpunt in m'n carrière is? Ik denk het wel", vertelt hij aan The London Evening Standard. "Ik heb trouwens al eens op vergelijkbare wijze gescoord toen ik nog voor River Plate speelde (zie hier de beelden, red.)."

De 22-jarige Argentijn, met dertig miljoen euro de duurste aankoop in de clubhistorie, hoopt dat hij de ban nu heeft gebroken. "Of dit mij kan helpen om mijn beste vorm te bereiken? Ja, zeker. Het doelpunt was belangrijk voor me, ook omdat ik het nodig had om eens te scoren. Of het nou een simpele intikker was of zo'n goal. Ik hoop dat ik deze lijn kan voortzetten, maar ik moet niet vergeten dat dit slechts één wedstrijd was."

Lamela wil desgevraagd nog wel één keer beschrijven hoe hij zijn doelpunt beleefde. "Toen de bal mijn kant opkwam, dacht ik er niet zozeer over na om zo te schieten. Ik dacht nergens aan, het gebeurde gewoon in een flits. Ik wilde alleen maar scoren en dit was de meest comfortabele en effectieve manier om dat te laten gebeuren." Jan Vertonghen liet na afloop weten dat de winnaar van de Puskas-award al bekend is