Arteta blij met terugkeer routinier: Mensen zien niet altijd dat hij hard werkt
Arsenal kan weer beroep doen op ervaren middenvelder

Arteta blij met terugkeer routinier: "Mensen zien niet altijd dat hij hard werkt"

04-01-2015 08:18

Mikel Arteta is zeer tevreden met de terugkeer van Tomas Rosicky in de basisformatie van Arsenal. De Tsjechische routinier, die enige tijd uitgeschakeld was vanwege blessureleed, was trefzeker op tweede kerstdag tegen Queens Park Rangers en speelde op nieuwjaarsdag negentig minuten tegen Southampton.

"Zeer snel na mijn komst bij Arsenal wist ik dat hij een van de meest ondergewaardeerde spelers was bij de club. Het is lastig om spelers te vinden die zo slim zijn en alles zo simpel laten lijken op het voetbalveld. Ik denk dat iedereen graag naast Rosicky zou willen spelen en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om dat te mogen doen", aldus Arteta op de officiële website van Arsenal.

Rosicky staat in de voetbalwereld vooral bekend als een technisch vaardige speler, maar volgens Arteta is dat slechts één van zijn grote kwaliteiten. "Mensen zien niet altijd dat hij heel erg hard werkt. Hij is altijd scherp en zeer geconcentreerd, en dat tijdens de gehele wedstrijd. Dit is de grootste reden waarom hij zo goed is."

De Tsjech kwam dit seizoen tot vijf competitiewedstrijden in dienst van Arsenal en wist daarin één keer het net van de tegenstander te vinden. In 2006 maakte hij de overstap van Borussia Dortmund naar zijn huidige werkgever.