Vertrouwen in Nederlander: 'Hij kan ze overtuigen tot het gaatje te gaan'
Coach dinsdag aangesteld door nummer zeventien Premier League

Vertrouwen in Nederlander: 'Hij kan ze overtuigen tot het gaatje te gaan'

17-03-2015 17:00
2

De aanstelling van Dick Advocaat bij Sunderland heeft tot veel reacties geleid. Boudewijn Zenden (38), oud-speler van Sunderland, heeft het volste vertrouwen in de Hagenees. 

Advocaat is de derde trainer in een jaar tijd die door voorzitter Ellis Short bij de club is aangesteld. "Hopelijk heeft die (Ellis Short, red.) dit keer geen verkeerde keuze gemaakt", aldus Zenden. De voormalig international ziet in Advocaat de juiste man om Sunderland te behoeden voor degradatie. "Advocaat is iemand die wil vechten voor de resultaten, die niet zo maar opgeeft. Hij kan de spelers overtuigen tot het gaatje te gaan."

"Hij is ook iemand naar wie de spelers luisteren. Hij heeft niet een hele harde hand, maar hij zit er wel strak en kort op. Dat is wel iets wat ze nodig hebben. Advocaat is een naam, ook in het buitenland. Hij heeft zijn strepen verdiend, ook met Glasgow Rangers. Ik kan me voorstellen dat ze bij hem terecht zijn gekomen. Je moet ook kijken wie er beschikbaar zijn. Maar het was voor iedereen verrassend. Er waren weinig geruchten geweest en Poyet werd maandag ontslagen. Er zat dus weinig tijd tussen", besluit Zenden. 

Sunderland staat op een teleurstellende zeventiende plaats in de Premier League. Advocaat werd dinsdag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van The Black Cats.