'Soms zit er een voldoende in, maar meestal mag ik blij zijn met een 4'

'Soms zit er een voldoende in, maar meestal mag ik blij zijn met een 4'

Gepubliceerd: donderdag 16 april 2015 om 15:33do 16-04-2015 om 15:33

Kenny van der Weg groeit langzaam maar zeker uit tot de grote cultheld van NAC Breda. Het spel van de linksback is geen lust voor het oog, maar onder Robert Maaskant heeft hij wel een vaste basisplek.

Van der Weg, vaak het mikpunt van spot door zijn soms onbeholpen spel, staat er bij de beoordelaars van De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Voetbal International echter niet heel goed op. Bij het weekblad is de Rotterdammer de hekkensluiter, met een gemiddelde van 5,13.

"In het AD of De Telegraaf zit er nog weleens een voldoende voor me in. Als ik dan 's woensdags door de VI blader, denk ik: Nou, wie weet, misschien heb ik wel een 5'je of een 6'je. Maar inmiddels weet ik beter. Meestal mag ik blij zijn met een 4", aldus Van der Weg in gesprek met Voetbal International. "Ik snap dat niet, vind het jammer. Maar goed, ieder zijn mening."

Van der Weg weet dat kritiek erbij hoort in de voetbalwereld. "'Werken voor je geld', zingen ze dan. Tja, de eerste gedachte die dan door mijn hoofd spookt is: 'Je moest eens weten'. We werken ons kapot, individueel, als team. Werken doe ik al heel mijn hele leven. Als voetballer en daarbuiten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws