Bizarre rechtszaak bij Paris Saint-Germain, fans willen geld zien van UEFA
Supporters eisen 500 euro morele schadevergoeding per persoon

Bizarre rechtszaak bij Paris Saint-Germain, fans willen geld zien van UEFA

01-05-2015 09:15
2

Een bijzondere rechtszaak bij Paris Saint-Germain. Supporters van de Franse club slepen de UEFA voor de rechter. De fans zijn het niet eens met de financial fairplay-regels. Die FIFA zou 'het voetbalspel dat ze moeten aanschouwen in het stadion' negatief beïnvloed hebben.

De UEFA legt alle Europese clubs de financial fairplay-regels op. Die regels moeten ervoor zorgen dat er balans is tussen inkomen en uitgaven. Grote privé-investeringen zijn daarmee verleden tijd. Bij PSG werd er de afgelopen jaren voor tientallen miljoenen in de club gestopt door de schatrijke eigenaar uit Qatar. De invoering van financial fairplay zorgt nu echter voor problemen.

PSG kreeg al eens een boete van zestig miljoen euro voor het overtreden van de regels, bovendien volgde er een straf dat de club de loonlasten tot 2016 niet mag verhogen. Fans van PSG noemen het competitievervalsing, de UEFA zou bovendien slechts een deel van de inkomsten en uitgaven 'selecteren' om de rekeningen op te maken.

Eis van de PSG-fans? 500 euro morele schadevergoeding per persoon, omdat de regels 'het voetbalspel dat ze moeten aanschouwen in het stadion' negatief zou beïnvloed hebben. Een fan vraagt 5.312 euro, omdat de prijs van de seizoenskaarten verhoogd zou zijn. De supportersvereniging wil bovendien nog 10.000 euro. De UEFA weigert voorlopig te reageren op de acties van de PSG-fans.