Ziyech annuleerde vakantie in Amerika voor 'mooie kans': Dat is nogal wat
Kersverse Oranje-klant reageert

Ziyech annuleerde vakantie in Amerika voor 'mooie kans': "Dat is nogal wat"

26-05-2015 15:19
1

Hakim Ziyech besloot dinsdag om definitief voor Nederland te kiezen. Daarmee wimpelt hij Marokko af als international. De middenvelder van FC Twente zegt in gesprek met het Algemeen Dagblad alles te doen om erbij te zijn als Oranje speelt tegen de Verenigde Staten en Letland.

Volgens het dagblad zei Ziyech zijn vakantie naar Amerika af toen hij hoorde dat bondscoach Guus Hiddink besloot om hem toe te voegen aan de voorselectie. "Ik ga er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ik dan (als Nederland tegen de VS speelt, red.) nog bij het Nederlands elftal ben.

Ook daarna wil Ziyech erbij zijn als Nederland voor de prijzen speelt. "Tegen Letland wil ik er uiteraard ook bij zijn. Daar gaan we nu voor. Maar ik vind het ook al een hele eer dat ik in de voorselectie zit. Dan hoor je toch bij de beste dertig spelers van het land. Dat is nogal wat."

Ziyech trainde dinsdag met dertien andere spelers uit de Eredivisie en Leroy Fer (Queens Park Rangers) voor het eerst in de aanloop naar de oefeninterland met de Verenigde Staten (5 juni) en het belangrijke uitduel in de EK-kwalificatie met Letland (12 juni).

De spelers uit de grote competities sluiten maandag pas aan. Dan zijn ook die klaar om zich voor te bereiden op Oranje. "Maar toch was het al best pittig'', zei Ziyech tegen het AD. "Het niveau is hoog. Het gaat allemaal in een hoger tempo. Maar het was wel genieten.''