Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij de Turkse top

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij de Turkse top

22-06-2015 15:30
4

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Turkse Süper Lig hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers uit de hoofdmacht van Galatasaray, Fenerbahçe, Besiktas en Istanbul Bașakșehir die een aflopend contract hebben.

Galatasaray

Aydin Yilmaz
Het contract van middenvelder Yilmaz wordt niet verlengd. De middenvelder stond dit seizoen lange tijd aan de kant met een blessure en speelde maar een wedstrijd in de Süper Lig.

Gökhan Zan
Middenvelder Zan kan vertrekken en wordt in verband gebracht met een overstap naar Istanbul Bașakșehir. Zan speelde in totaal zes jaar voor Galatasaray.

Fenerbahçe

Egemen Korkmaz
Voorstopper Korkmaz heeft nog altijd geen nieuw contractvoorstel gekregen. Concurrent en aartsrivaal Galatasaray wordt genoemd als mogelijk nieuwe club voor de 32-jarige verdediger.

Bekir Irtegün
Irtegün mag uitkijken naar een nieuwe club. De 31-jarige centrale verdediger kwam in 2009 over van Gaziantepspor en speelde sindsdien 109 competitiewedstrijden namens Fener (foto, links).

Pierre Webó
Alhoewel Webó geen contractverlenging krijgt, lijkt de kans klein dat de Kameroener volgend seizoen niet in de Turkse competitie actief zal zijn. Trabzonspor, Medicana Sivasspor en Galatasaray worden gelinkt aan de middenvelder.

Mert Günok
Naast Korkmaz wordt ook Günok gelinkt aan een overstap naar Galatasaray. De doelman speelt al sinds zijn jeugd bij Fenerbahçe maar brak nooit echt door. Dit seizoen stond Günok negen keer onder de lat in de Süper Lig.

Selçuk Sahin
Sahin wordt bedankt voor zijn diensten en mag op zoek naar een nieuwe werkgever. Sahin speelde twaalf jaar voor de Gele Kanaries en speelde in 2008/2009 het vaakst in één seizoen (22 optredens). Sindsdien kreeg de middenvelder steeds minder speeltijd in de hoofdmacht.

 

Besiktas

Ugur Boral
Boral kende in zijn jaren bij Besiktas een uiterst ongelukkige periode. De middenvelder kampte veelal met blessures en kon daardoor niet overtuigen in de hoofdmacht. Boral mag uitkijken naar een nieuwe club.

Istanbul Bașakșehir

Alparslan Erdem
Voor Erdem lijkt er vooralsnog een einde te komen aan het avontuur bij Bașakșehir. De linksback, die in het verleden uitkwam voor Werder Bremen en Galatasaray, speelde twee seizoenen bij de Turkse club maar schopte het niet tot een basisplaats.

Tayfun Pektürk
Het contract van Pektürk wordt vooralsnog niet verlengd. De Duitser speelde een wisselvallig seizoen met dertien competitiewedstrijden, waarvan elf als invaller. Pektürk leverde daarbij wel twee keer een assist.

Sedat Agçay
Agçay was dit seizoen niet weg te denken uit de basisformatie van Bașakșehir, maar lijkt transfervrij te kunnen vertrekken. Agçay wordt nog niet in verband gebracht met andere clubs.

Benieuwd naar andere transfervrije spelers? Bekijk hieronder welke spelers per competitie kunnen vertrekken:

De top in de: Jupiler Pro League
De top in de: Premjer-Liga
De top in de: Primeira Liga
De top in de: Ligue 1
De top in de: Serie A
De top in de: Primera División
De top in de: Bundesliga
De top in de: Premier League
De subtop in de: Premier League
De middenmoot in de: Premier League
De onderste vijf in de: Premier League