Speler van Napoli schiet Chili met wonderdoelpunt naar finale Copa
Chili ten koste van Peru naar finale Copa

30-06-2015 06:45
4

Peru verraste vriend en vijand tijdens de Copa America, maar moest het hoofd buigen voor Chili: 2-1. De Chilenen waren een maatje te groot en dat kwam eigenlijk door één man: Eduardo Vargas.

De speler van Napoli scoorde tweemaal in het treffen en hielp daarmee Gary Medel, die een eigen goal maakte en Peru terug in de wedstrijd bracht. Na twintig minuten hielp Peruaan Carlos Zambrano de Chilenen in het zadel door rood te pakken. En drie minuten voor rust bracht Vargas zijn land aan de leiding. Na een spetterende uithaal van Alexis Sanchez die de paal raakte, tikte de aanvaller van dichtbij uiterst koel binnen.

Een kwartier na rust kwam Peru op gelijke hoogte door toedoen van Chileen Medel. Hij passeerde zijn eigen doelman Claudio Bravo. Chili beschikte over meer kwaliteit in de selectie met spelers als Arturo Vidal, Sanchez en dus Vargas. Laatstgenoemde nam vier minuten na de 1-1 de bal op de pantoffel en scoorde met een sensationeel schot het winnende doelpunt: 2-1. Chili naar de finale tegen Paraguay of Argentinië.

De 1-0 van Vargas:

De 2-1 van Vargas: