Emotie na bliksemtransfer: 'Kan de fans en de club alleen maar bedanken'
Turk kostte 34 miljoen

Emotie na bliksemtransfer: 'Kan de fans en de club alleen maar bedanken'

06-07-2015 22:31
3

Arda Turan heeft op de website van Atlético Madrid afscheid genomen van zijn ex-werkgever. Na vier seizoenen trouwe dienst verkast de Turk naar FC Barcelona, zo werd maandag bekend. 

"Ik heb vier fantastische jaren gekend bij Atlético. Ik heb mooie momenten meegemaakt en zal mijn teamgenoten, de fans en iedereen binnen de club nooit vergeten", aldus de international in een korte verklaring. "Ik kan iedereen alleen maar heel hartelijk bedanken."

Vorige week liet Turan aan de clubleiding van Atléti weten dat hij deze zomer een transfer wilde maken. De vleugelspeler werd in verband gebracht met diverse clubs uit de Premier League, maar FC Barcelona ging voor 34 miljoen euro met de oud-speler van Galatasaray aan de haal. 

Opvallend feitje: op 18 juli staan bij Barcelona de presidentsverkiezingen op het programma. Spaanse media schrijven maandagavond dat een nieuw gekozen preses van Barça tot 20 juli de mogelijkheid krijgt om de transfer van Turan te annuleren. Atlético koopt de middenvelder dan terug voor dertig miljoen euro. Dat zou voor Barcelona een verlies betekenen van vier miljoen.