De Tien: spelers waarvoor in totaal het meest betaald is

De Tien: spelers waarvoor in totaal het meest betaald is

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2015 om 10:10di 14-07-2015 om 10:10

De transfermarkt is in volle gang. Topspelers over de hele wereld worden gelinkt aan de grootste Europese clubs. In het kader daarvan volgen hieronder tien namen die, volgens Transfermarkt, met al hun gemaakte transfers in totaal het meeste geld hebben gekost voor hun clubs. 

10. Gareth Bale (105 miljoen euro)
Bale maakte furore bij Tottenham Hotspur en verdiende daarmee in 2013 een recordtransfer naar Real Madrid. De Welshman werd voor ongeveer 99 miljoen euro overgenomen. Dit terwijl Spurs in 2007 amper zes miljoen euro betaalde aan Southampton, de club waar Bale speelde in zijn jeugdjaren.

 

9. Cristiano Ronaldo (111,5 miljoen euro)
Ronaldo verkaste in 2009 voor 94 miljoen euro van Manchester United naar Real Madrid. Een sensationele winst op de 17,5 miljoen euro die United in 2003 nog betaalde aan Sporting Portugal. Met Paris Saint-Germain als belangstellende club, kan de totale transfersom van Ronaldo nog flink oplopen.

8. Radamel Falcao (113 miljoen euro)
Alhoewel Falcao een ongelukkig seizoen kende bij United, boert de Colombiaan toch goed als het aankomt op zijn totaal behaalde transfersom. Het grootste bedrag voor Falcao werd betaald door AS Monaco, dat hem in 2013 voor zestig miljoen euro overnam van Atlético Madrid. Komend seizoen speelt de spits, die ook uitkwam voor River Plate en FC Porto, op huurbasis voor Chelsea.

7. Luis Suárez (115,5 miljoen euro)
Van FC Groningen naar Ajax, Liverpool en FC Barcelona: Suarez heeft een illuster rijtje aan clubs achter zijn naam staan. De Amsterdammers betaalden in 2007 acht miljoen euro aan de noorderlingen, waarna de Uruguayaan in 2010 voor 26,5 miljoen euro vertrok naar Anfield. Een schijntje, vergeleken met de 81 miljoen euro die Barça overhad voor Suarez.

6. Angel Di María (116 miljoen euro)
Di María stapte over van Rosario Central naar Benfica (acht miljoen euro), ging toen naar Real Madrid (ongeveer 33 miljoen euro) en verkaste afgelopen seizoen naar United (75 miljoen euro), nog altijd een transferrecord in de Premier League. De Argentijn werd eerder in verband gebracht met Paris Saint-Germain en Bayern München.

5. Juan Sebastián Verón (117 miljoen euro)
Verón speelde in Europa voornamelijk in Italië. Hij kwam daar uit voor Sampdoria, Lazio, Parma en Internazionale. Tussentijds speelde hij in Engeland bij United en Chelsea, maar daar flopte de inventieve spelverdeler. United betaalde in 2001 ongeveer 45 miljoen euro om Verón naar Old Trafford te halen.

4. Hernán Crespo (119,2 miljoen euro)
Een dodelijke spits die we vooral kennen van zijn periode bij Internazionale. De landgenoot van Verón en Di María speelde gedurende zijn loopbaan onder meer ook voor River Plate, Parma, Lazio, Chelsea en AC Milan. In 2000 maakte Crespo de overstap van Parma naar Lazio, voor een indrukwekkend bedrag van ruim 53 miljoen euro. Twee jaar later legde de Nerazzurri 26 miljoen euro neer om Crespo op te halen als vervanger van Ronaldo (vertrok naar Real Madrid).

3. Nicolas Anelka (127,3 miljoen euro)
Een man die leefde als een nomade: Anelka versleet in deze rij spelers veruit de meeste clubs (twaalf in totaal), veelal door conflicten met coaches en medespelers. De boomlange Franse spits speelde onder andere voor Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid en Chelsea. Real betaalde de hoogste transfersom voor Anelka, 34 miljoen euro.

2. James Rodríguez (132,6 miljoen euro)
De transfersommen voor James zijn door de jaren heen flink gestegen. De aanvallende middenvelder werd in 2010 door Porto overgenomen van het Argentijnse CA Banfield, voor ongeveer zeven miljoen euro. Drie jaar later vertrok James naar AS Monaco (45 miljoen euro) om vervolgens na het WK in Brazilië de overstap te maken naar Real (tachtig miljoen euro).

1. Zlatan Ibrahimovic (169,1 miljoen euro)
Een baas op het veld, maar ook een baas op het gebied van transfersommen: Ibrahimovic. De Zweedse superspits speelde voor Ajax, Juventus, Internazionale, Barça, AC Milan en Paris Saint-Germain, en werd met al deze clubs kampioen. Barça betaalde het grootste gedeelte van de totale transfersom van Ibra (69 miljoen euro aan Internazionale in 2009).

Bron geldbedragen: NRC, de Volkskrant, De Telegraaf, AD

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws