'Lens meldt zich in Engeland voor keuring en rondt miljoenentransfer af'
Aanvaller staat voor transfer

'Lens meldt zich in Engeland voor keuring en rondt miljoenentransfer af'

13-07-2015 14:06
8

Jeremain Lens staat voor een transfer naar de Premier League. Sunderland ontvangt de Oranje-international maandagmiddag voor een medische keuring.

Dat meldt ESPN. Sunderland wordt al langer in verband gebracht met de komst van Lens, maar de laatste dagen was het opvallend stil. Met een reden, zo blijkt. De club van manager Dick Advocaat werkte op de achtergrond hard om de aanvaller én zijn club Dinamo Kiev te overtuigen. Met de transfer is naar verluidt dertien miljoen euro gemoeid.

Lens heeft inmiddels groen licht gekregen van zijn werkgever uit Oekraïne en is op het vliegtuig naar Noord-Engeland gestapt. Daar wordt hij maandagmiddag medisch gekeurd. Mocht dat geen problemen opleveren, dan wordt Lens de derde zomerversterking van Sunderland.

De komst van Lens zal Advocaat ongetwijfeld blij maken. De Hagenaar nam in mei afscheid als manager van Sunderland, maar tekende enkele weken later alsnog bij. Bij zijn tweede aanstelling werd hem een groot aantal aankopen beloofd, maar vooralsnog kwamen alleen Sebastian Coates en Adam Matthews. Advocaat werkte in het verleden bij AZ en PSV samen met Lens.