AZ treft sterke Turken: We hebben net even snel lopen googelen
AZ spreekt van zware tegenstander

AZ treft sterke Turken: "We hebben net even snel lopen googelen"

17-07-2015 18:04
3

AZ moet het in de derde voorronde van de Europa League opnemen tegen Basaksehir. De Turken zijn volgens trainer John van den Brom een gevaarlijke opponent.

"Ik heb een jaar gespeeld bij Istanbulspor. Al is dat wel al héél lang geleden", vertelt de coach op de clubwebsite van AZ. "We hebben net even snel lopen googelen. Ze hebben onder meer tegen Anderlecht en Volendam geoefend. Wat mij in eerste instantie opvalt, is dat ze heel veel ervaring hebben. Hun jongste verdediger is 28. Dat zegt genoeg over het type ploeg die we tegenover ons krijgen. Het is een ploeg op leeftijd, maar wel met de nodige ervaring."

AZ beschikt over minder ervaring, zo weet ook Van den Brom. "Het is volgens mij ook een fysiek sterke ploeg. Wij hebben juist, op een paar jongens na, weinig fysieke kracht. Maar toch zullen we van onze eigen kwaliteiten moeten uitgaan en voetballend het verschil maken. Of wij favoriet zijn? Ik denk niet dat je een favoriet kunt aanwijzen. Dat wij geplaatst waren, had meer met het verleden van AZ te maken. Het zal een zware dobber worden."