'Voormalig publieksfavoriet van PSV kiest voor contract in Turkije'
Aanvaller naar Bursaspor

'Voormalig publieksfavoriet van PSV kiest voor contract in Turkije'

16-08-2015 21:03
1

Balázs Dzsudzsak heeft een nieuwe werkgever gevonden. De voormalig vleugelspeler van PSV vertrekt per direct naar Bursaspor, zo melden diverse media. Dzsudzsák tekent bij de Turkse middenmoter een meerjarig contract. De afgelopen drieënhalf jaar speelde Dzsudzsak voor Dinamo Moskou. 

Tussen 2008 en 2011 groeide de inmiddels 28-jarige linkspoot uit tot een publieksfavoriet in Eindhoven. In 114 duels namens PSV scoorde de Hongaar 44 keer. Hij was ook goed voor de nodige assists. In de zomer van 2011 verkocht de regerend landskampioen hem aan het Russische Anzhi Makhachkala. 

Bij Anzhi stond Dzsudzsák uiteindelijk slechts zes maanden op de loonlijst. In januari 2012 verkaste hij naar Moskou. Bij de Russische topclub was Dzsudzsák lange tijd een vaste waarde, maar het afgelopen seizoen kon hij niet altijd meer rekenen op een basisplaats. Ook Hertha BSC hengelde deze zomer naar zijn diensten. Volgens Duitse media kon de middenmoter uit de Bundeslige echter niet voldoen aan de salariseisen van de dribbelaar.