'AZ greep in transferperiode naast Noors Ivoriaanse spits van 2,3 miljoen'

'AZ greep in transferperiode naast Noors Ivoriaanse spits van 2,3 miljoen'

Gepubliceerd: vrijdag 11 september 2015 om 07:48vr 11-09-2015 om 07:48

AZ deed het in Europees verband uitstekend, aangezien de ploeg van trainer John van den Brom de groepsfase heeft bereikt. Maar in de competitie wil het nog niet vlotten, gezien de twee punten uit vier duels.

"Het is een raadsel, dat moeilijk te verklaren is. We zijn er ziek van, het is onbegrijpelijk", zegt verdediger Jop van der Linden in De Telegraaf. "We hebben het nu drie keer meegemaakt dat het minder ging na een Europese avond. Dus ja, het is een thema bij ons. Maar het gaat een keer veranderen."

AZ hoopte zich in de voorbije transferperiode niet alleen te versterken met Alireza Jahanbakhsh en Rajko Brezancic, maar ook met Adama Diomande. De eerste twee kwamen wél, de spits koos voor Hull City, dat 2,3 miljoen betaalde. "Wij hebben elke speler extra erbij nodig. Maar ik heb ook geleerd om alleen te praten over de spelers die we wel hebben", aldus Van den Brom.

De trainer hoopt dat er iemand opstaat in zijn zeer jonge team, dat om leiderschap vraagt. "Iemand die het voortouw neemt. Maar Nemanja Gudelj vertoont zijn kunsten elders, zo'n type hebben we (nog) niet. We zullen het dus met deze groep moeten rooien. En na de uitschakeling van Astra dansten we hier met zijn allen de polonaise. Dat kan niet zomaar weg zijn", weet Van den Brom.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws